Forskning och utbildning
Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
Neurologiska rehabiliteringskliniken samarbetar framför allt med Karolinska Institutet och Marie Cederschiölds högskola, men vi har även kontakter med andra universitet och högskolor till exempel Stockholms Universitet och Hälsouniversitetet i Linköping.
Vi tar regelbundet emot studenter för VFU från utbildningarna till logoped, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterska, sjuksköterska, kurator och psykolog.
Randutbildning läkare
Vi har alltid 2–3 platser för sidoutbildning i neurologi. Vanligast är en placering inom specialistutbildningen för psykiatri, men vi tar även emot läkare som utbildar sig inom andra områden, till exempel rehabiliteringsmedicin, allmänmedicin och neurologi.
Är du intresserad av denna placering kontakta verksamhetschef Annika Eriksson, annika.eriksson@storaskondal.se.
Samarbete med Karolinska Institutet
Karolinska Universitetssjukhuset bedriver i samarbete med bland annat Neurologiska Rehabiliteringskliniken Stora Sköndal ett forskningsprojekt inom digital rehabilitering. Personer som haft stroke eller TIA (transitorisk ischemisk attack) får i projektet prova rehabilitering på distans via bland annat videosamtal. En mobilapp som heter STAAR har utvecklats under projektet och genom appen har behandlare och patient kontakt.
Är du intresserad av att veta mer om projektet, kontakta Charlotte Wiker, charlotte.wiker@storaskondal.se.
Vi samarbetar även med Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus kring andra strokeinriktade forskningsprojekt. Söker du samarbete för forskning inriktade på neurologisk sjukdom eller skada, kontakta vår forskningssamordnare Charolotte Wiker, charlotte.wiker@storaskondal.se.