Meny Stäng

Polisövning

På den här webbsidan publicerar vi information om planerade polisövningar i Stora Sköndal, övningar som kan låta och märkas för närboende och förbipasserande. Det kan också hända att görs spårövningar med hundar i området, men dessa aviserar vi inte då de inte påverkar allmänheten.

Övning i området dagtid onsdag 18 september. Övningarna kan innebära en del ljud, så som mindre explosioner och skottlossning.

Frågor och svar om polisens övningar

Hur märker man att övning pågår?

De allra flesta övningar märks inte alls för kringboende, eftersom de görs i det avstängda området längs Torsten Levenstams väg. Ibland kan det dock höras smatter eller smällar på avstånd, eller man kan märka att det är mycket folk och bilar på väg till området.

Hur vet man att det är poliser som är på plats?

Polisen sätter alltid ut skyltar runt övningsområdet, som anger att det pågår övning. Dessutom har de personal som kan informera om övningarna och som ser till att ingen obehörig av misstag hamnar i en övningssituation. Det finns ingen risk att privatpersoner skadas.

Personalen bär inte alltid vanlig polisuniform, men kan identifieras via polisbricka runt halsen. Poliserna som håller i utbildningen kommer att ha västar där det står ”Polis” eller ”Instruktör” på ryggen.

När kommer polisen att öva?

Polisen kommer att träna återkommande på området Skogsbyn i Stora Sköndal, men inte under några bestämda datum. Dock alltid under dagtid, kl. 8-18. Övningstillfällena bestäms med kort varsel, men alltid efter godkännande från Stora Sköndals Framtidsutveckling som äger marken.

Vad gör jag om jag är osäker på det är övning eller annat som händer?

Givetvis ska du fortsatt ringa polisen på 112 om du stöter på eller misstänker pågående brott, eller 114 14 om det är mindre akut.