Meny Stäng För handläggare

Välkommen att kika in – för att känna efter

Att få ta hand om ditt barn medan du arbetar är ett stort förtroende. Och vi vet att beslutet om vilken förskola du som förälder ska välja åt ditt barn kan kännas både stort och svårt. Därför har våra förskolor regelbundet öppet hus där du som förälder får lov att gå runt och känna in miljön, får veta mer om arbetssätt och pedagogik och inte minst – får lov att träffa några av pedagogerna.

– Som förälder känner man snabbt av en stämning. Man får helt enkelt en magkänsla som jag tycker att man ska lite på. Jag vill på inget sätt förminska våra arbetssätt och lärprocesser, men för de flesta är det allra viktigaste att de känner förtroende för pedagogerna och kan lita på att deras barn blir sedda och omhändertagna på ett bra sätt, säger Anna Jenefjärd Sylvendahl, rektor för Stora Sköndals förskolor.

Men givetvis får föräldrarna även vet hur förskolorna arbetar när de besöker våra öppna hus. På Stora Sköndals förskolor finns flera fokusområden. Ett av dem är rörelse och hälsa, ett annat är arbete med värdegrund. Det senare kan låta avancerat för förskolebarn. Men det behöver det inte vara. Det kan exempelvis handla om att man gör trygghetsvandringar på alla avdelningar, där även barnen involveras. Var är de trygga och otrygga någonstans och i vilka situationer?

Anna Jenefjärd Sylvendahl är rektor för Stora Sköndals förskolor

– Syftet är att komma åt en självreflektion: vad behöver pedagogen ändra i sitt förhållningssätt för att barnet ska bli tryggt?

Förskolorna är också inriktade på att jobba aktivt med inspirerande lärmiljöer och tar regelbundet emot studiebesök för att inspirera andra med sitt arbete.

– Materialet i våra miljöer ska uppmuntra till nyfikenhet och kreativitet. Vi undviker färdigt material utan vill i stället erbjuda sådant som är avkodat och föränderligt. Det kommer föräldrarna få se våra tankar kring när det kommer på besök, säger Anna.

Nästa Öppet hus är på förskolan Borgen 10/10 oktober klockan 16-17.

Vill du kika förbi? Meddela då att du kommer till anna.sylvendahl@storaskondal.se